Hier heeft een digitale crimineel niet van terug

  • Woensdag 9 september 2020

digitaal

Met de regelmaat van de klok komen berichten voorbij dat hackers computernetwerken platleggen om (jouw) gegevens te achterhalen. Maar al te vaak liggen wachtwoorden voor de hand en zijn simpel te hacken. Met een eenvoudige handeling is dit te voorkomen. Welke?

Hoe sterk zijn de wachtwoorden waarmee je inlogt? Namen van je kinderen of partner? Of die namen in combinatie met hun geboortedag? Je naam gekoppeld aan je favoriete automerk? Of varianten daarop? Voor geroutineerde hackers is het dagelijkse, maar vooral eenvoudige kost om de wachtwoorden te achterhalen.

Extra stap

Het laatste wat je wilt is dat een digitale crimineel met je betaalgegevens, familiefoto’s, e-mails of persoonlijke documenten aan de haal gaat. Ontcijfert een digitale crimineel je wachtwoord dan staat de deur naar je persoonlijke gegevens wagenwijd open. Met een sterk wachtwoord zet je al een eerste goede stap, maar met een zogeheten tweestapsverificatie voorkom je sowieso veel ellende.

Veilig

Met tweestapsverificatie bevestig je daadwerkelijk de eigenaar van het account te zijn. Met deze dienst ontvang je na jouw inlog nog een code via app, sms of mail. Na het invullen van je gebruikersnaam en wachtwoord voer je de ontvangen code in en het veilig inloggen is voltooid. Een potentiële hacker beschikt niet over deze code.

Instellen

Steeds meer bedrijven en particulieren maken gebruik van deze veilige methode om in te loggen. Bij diensten zoals Facebook, Twitter of LinkedIn, Google of je Apple-account kun je de tweestapsverificatie instellen. Maar ook bij je Dropbox of Booking.com account is dit mogelijk.

De manier waarop je de tweestapsverificatie moet instellen, verschilt per dienst of app. Op de site van veiliginternetten.nl vind je alle informatie over veilig inloggen.

 Contact opnemen

FinancieelWerk
Milrooijseweg 53
5258 KG Berlicum

 073-5031208
 info@financieelwerk.nl