Lagere premies overlijdens-risicoverzekering

  • Maandag 11 mei 2020

In veel verzekeringsmappen is plek ingeruimd voor een overlijdensrisicoverzekering. Veel mensen hebben er een, soms in combinatie met hun hypotheek. Doorlopend en vaak met een hoge premie. Maar de premies dalen tegenwoordig flink. Dat geeft mogelijkheden. Welke?

Een overlijdensrisicoverzekering is bedoeld om de financiƫle gevolgen van een overlijden op te vangen. Doorgaans sluit je een dergelijke verzekering af voor een langere periode. Bovendien worden de premies automatisch afgeschreven.

Veel mensen verliezen een overlijdensrisicoverzekering dan ook uit het oog. Terwijl verzekeraars de afgelopen jaren verzekeringen tegen veel lagere premies aanbieden. Overstappen naar een goedkopere verzekering is dan ook een interessante mogelijkheid.

Voorwaarden en kosten

Wil je overstappen, laat je dan goed informeren. Aan het oversluiten naar een andere verzekeraar zijn namelijk vaak kosten verbonden. Bovendien verschillen de voorwaarden en acceptatiecriteria per verzekeraar. In het slechtste geval moet je opnieuw door de medische molen of een medische checklist invullen.

Overstappen? Vraag advies!

Overstappen lijkt een fluitje van een cent. Toch is het raadzaam om eerst ons om advies te vragen. Is je overlijdensrisicoverzekering gekoppeld aan de hypotheek, dan is het bijvoorbeeld belangrijk dat ook je nieuwe verzekering aanhaakt bij de lopende hypotheek. Dat gebeurt niet vanzelf. Vraag ons daarom altijd om advies.

Geen verplichting

Vanaf dit jaar is een overlijdensrisicoverzekering niet meer verplicht voor bestaande hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Sinds 2018 geldt voor een nieuwe hypotheek deze verplichting al niet meer.

Deze verzekering opzeggen of loskoppelen van je lopende NHG-hypotheek? Het is een keuze, maar laat je goed adviseren. Je wilt je nabestaanden toch niet confronteren met onverwachte financiƫle verrassingen?

Persoonlijk en passend

Je toekomstwensen en persoonlijke situatie zijn het uitgangspunt van ons advies. Het draait immers om de menselijke maat. Dat vraagt om een passende overlijdensrisicoverzekering. Goede voorwaarden en mogelijk een lagere premie. Interesse? Neem dan contact met ons op.Contact opnemen

FinancieelWerk
Milrooijseweg 53
5258 KG Berlicum

 073-5031208
 info@financieelwerk.nl